четвъртък, 22 март 2012 г.
Баварска картофена салата
Продукти
500 г картофи
1 малка главичка стар лук
5-6 репички
няколко листа зелена салата
1 скилидка чесън
сок и настъргана кора от 1 лимон
1 с.л. люта горчица
1 ч.л. сух риган
3-4 с.л. зехтин
сол и черен пипер на вкус
Приготвяне
* Обелете картофите, нарежете ги на кръгчета и ги сварете в подсолена вода. Извадете ги в цедка за да изтинат и запазете водата, в която са вряли.
* В купа сложете няколко резенчета картофи (колкото 1 картоф), кората и сока на лимона, чесъна, горчицата, зехтина и ригана. Налейте част от водата на картофите и пасирайте всичко с пасатор на гладък сос. Гъстотата му преценете сами и съответно добавяйте водата постепенно. Овкусете със сол и пипер.
* Към останалите картофи прибавете репичките, нарязани на кръгчета, лука на тънки филийки и накъсаната зелена салата. Разбъркайте, полейте със соса и сервираите. Да ви е сладко!
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Няма коментари:
Публикуване на коментар